Az Osztályvezető köszöntője

Szeretettel köszöntöm Önt a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Nőgyógyászati Onkológiai Részlegének és a „Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítvány” internetes oldalán!

Szeretném bemutatni Önöknek a „Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítványunkat”, mely nagyban hozzájárult a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Nőgyógyászati Onkológiai Részleg új műszereinek beszerzéséhez és a betegek korszerű, komfortos ellátásának biztosításához.

Az Onkológiai Osztályunk feladata a daganatos betegek magas színvonalú specializált gyógyítása, melyet évtizedek óta eredményesen végzünk. A diagnosztikai lehetőségek és a gyógyszeripar fejlődése, az alkalmazott kezelési módozatok hatékonyságának növekedése oda vezetett, hogy a rosszindulatú betegség lefolyása alapvetően megváltozott. A rosszindulatú daganatos betegség diagnózisa már korántsem olyan reménytelen, mint például tíz évvel ezelőtt volt. A komplex kezelések komoly eredményekre vezettek. A műtéti beavatkozások és a különböző kezelések után, a betegek többsége visszatérhet a korábbi életritmusához, tevékenységéhez.

Oktató-, kutató-, betegellátó munkánkat ISO minősítéssel, évenkénti auditálás és elégedettségi vizsgálatok elemzése alapján végezzük. Az Osztályunk jó hírnevének titka a dolgozóinak szakmai kiválósága és emberi helytállása. Statisztikai felmérések bizonyítják, hogy a specializált ellátás eredményeként a gyógyítás hatékonysága 20-30 százalékkal nő. A szakorvosok több szakvizsgával és több tudományos fokozattal is rendelkeznek. A tudományos-kutató-oktató munka színvonalát jellemzi az osztályunkról kikerülő közlemények magas száma. Az orvosok és a szakdolgozók országos és nemzetközi kongresszusokra történő felkért előadói meghívása, továbbképzések tartása.

Osztályunk küldetésének lényege a szakmai igényesség mellett a klinika régi hagyománya: a gondos ápolás és a betegeinkkel való személyes kapcsolattartás. Kiemelt figyelmet fordítunk a betegápolás szakszerű és humánus jellegére. Arra törekszünk, hogy pácienseink kellő felvilágosításban részesüljenek a betegségük természetével, a vizsgálatokkal, beavatkozásokkal, műtétekkel kapcsolatban, valamint arra is, hogy mindenkor a betegek érdekeit szolgáljuk kellő megértéssel, tisztelettel és tapintattal.

A célzott kezelések utáni rendszeres kontroll vizsgálatok során fontosnak tartjuk pácienseink gondozást. Ezt szolgálja a fekvőbeteg ellátáson túlmenően a járóbetegeket ellátó ambulanciánk.

A következő oldalakon részletesen megismertetjük Önnel osztályunk történetét, életét, dolgozóinkat, a betegek elhelyezését, munkánkat, az elérhető szolgáltatásainkat. 

Prof. Dr. Gőcze Péter,  egyetemi tanár, az MTA doktora

Hírek

2014.11.16 16:00:07

Adó 1%-nak felajánlása

Tisztelt Páciensünk! Amint az bizonyára Ön előtt is ismert, Alapítványunk a Klinika Onkológiai Osztályán kezelt nőgyógyászati daganatos betegek ellátási színvonalának javítása érdekében fejti ki aktív tevékenységét immáron második éve. Alapítványunk közreműködésének köszönhetően az Onkológiai Osztály tárgyi eszközei jelentős mértékben gyarapodtak, hozzájárultunk a betegek ellátási körülményeinek javításához, fejlesztéséhez. Ha Ön elégedett volt az ellátásunkkal, vagy segítene abban, hogy javíthassunk rajta, kérjük segítse Alapítványunk munkáját jövedelemadója 1%-ával. Adószámunk: 18033201-1-02, Számlaszámunk: 10101456-01308900-01003005.
2014.11.16 15:59:53

Karácsonyi Üdvözlet

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt Kívánunk! A Nőgyógyászati Onkológiai Osztály dolgozói és a Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítvány munkatársai   Hinni  kell……….. Karácsonykor mindenki gyerek lesz, Karácsonykor mindenki örül, Mindenki új ajándékot kérhet, Mindenki elfér a fa körül.   A hóesést is megcsodálhatjuk mind, A hegyeken új, fehér takaró, Ünneplőbe öltözik a világ, S ezüstszín a holdfényben a hó.   Mindenki átélheti szenteste, Hogy ajándékra várni mily csodás, Karácsonykor mindenki gyerek lesz, Csak hinni kell, és nem kell semmi más.                                          Jan Miller Girando  

Elérhetőségünk

7624 Pécs, Édesanyák útja 17.
Telefon: +36-72 / 536-000, +36-72 / 536-370
E-mail: info@pte.hu

Útvonaltervezés